PITA SA PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Pita sa paprikama postaće omiljeno jelo cele porodice.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 4 crvene paprike
- 300 g sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na sitne komadiće. U činiji izmešajte sir, jaja, jogurt, ulje, so i biber, pa dodajte paprike. Nauljite pleh i stavite jednu koru, premažite smesom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Poslednju koru premažite uljem. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
Preporučujemo
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00
PITA SA JOGURTOM: Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli
12. 07. 2024. u 14:51
ŠTA SPREMAJU BRITANCI NA BALKANU: Specijalac održao sastanak sa vojim liderima Albanije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Prištine
SPECIJALNI izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Karen Pirs organizovala je sastanak sa vojnim liderima Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije, BiH i samoproglašenog Kosova, koje je predstavljao zamenik komandanta KBS-a general-major Enver Čikaći.
13. 11. 2025. u 15:48
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Darko naveo ŠEST stvari o životu u Nemačkoj o kojima se ćuti: Razbio veliki mit, pa otkrio zbog čega POLICIJA ume da dođe na vrata
DARKO Tešić, koji stoji iza popularnog Instagram profila „Balkanac u Nemačkoj“ nedavno je objavio video koji je privukao veliku pažnju pratilaca, a u njemu na duhovit i iskren način deli svoja zapažanja o životu u Nemačkoj.
13. 11. 2025. u 18:15
Komentari (0)