PITA SA PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja

Novosti online

30. 07. 2024. u 15:00

Pita sa paprikama postaće omiljeno jelo cele porodice.

ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 crvene paprike
  • 300 g sira 
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • so, biber

Priprema:

Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na sitne komadiće. U činiji izmešajte sir, jaja, jogurt, ulje, so i biber, pa dodajte paprike. Nauljite pleh i stavite jednu koru, premažite smesom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Poslednju koru premažite uljem. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića