DOMAĆE KIFLICE PUNJENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite

Novosti online

31. 07. 2024. u 15:00

Nekada su kiflice spremale naše bake, ili ste ih naručivali iz pekare, ali danas postoji toliko jednostavnih recepata, koji garantuju uspeh. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate i ovaj recept za kiflice punjene slaninom i zdenka sirom. Obavezno ih pre pečenja premažite majonezom, a nakon toga i puterom, jer će biti neverovatno mekane.

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml mlake vode
  • 1 kg brašna
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 100 ml ulja
  • 100 g majoneza 
  • 200 g margarina ili putera
  • malo susama
  • 7 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • Za nadev:
  • 100 g slanine 
  • 180 g kisele pavlake 
  • 1 pakovanje zdenka 
  • malo kečapa (po ukusu)

Priprema:

U toploj vodi (100 ml) rastopite kvasac sa kašikom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim sipajte preostalu vodu (400 ml), šećer (6 kašika), so, ulje, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno i polako umesite testo. Podelite ga na 5 delova i oblikujte loptice, a zatim i svaku loptu na 10 loptica. 

U posudi pomešajte pavlaku i zdenka sir, pa dobro sjedinite. Dodajte sitno seckanu svežu slaninu, kao i kečap, pa sve dobro sjedinite. Oklagijom razvucite svaku lopticu i nafilujte nadevom. Urolajte i poređajte na pleh obložen pek-papirom. Pokrijte i ostavite da odmore 2 sata. 

Pre pečenja svaku kiflicu premažite majonezom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko 10 minuta. Vruće premažite istopljenim margarinom ili puterom.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića