DOMAĆE KIFLICE PUNJENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
Nekada su kiflice spremale naše bake, ili ste ih naručivali iz pekare, ali danas postoji toliko jednostavnih recepata, koji garantuju uspeh. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate i ovaj recept za kiflice punjene slaninom i zdenka sirom. Obavezno ih pre pečenja premažite majonezom, a nakon toga i puterom, jer će biti neverovatno mekane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 ml mlake vode
- 1 kg brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 100 g majoneza
- 200 g margarina ili putera
- malo susama
- 7 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- Za nadev:
- 100 g slanine
- 180 g kisele pavlake
- 1 pakovanje zdenka
- malo kečapa (po ukusu)
Priprema:
U toploj vodi (100 ml) rastopite kvasac sa kašikom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim sipajte preostalu vodu (400 ml), šećer (6 kašika), so, ulje, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno i polako umesite testo. Podelite ga na 5 delova i oblikujte loptice, a zatim i svaku loptu na 10 loptica.
U posudi pomešajte pavlaku i zdenka sir, pa dobro sjedinite. Dodajte sitno seckanu svežu slaninu, kao i kečap, pa sve dobro sjedinite. Oklagijom razvucite svaku lopticu i nafilujte nadevom. Urolajte i poređajte na pleh obložen pek-papirom. Pokrijte i ostavite da odmore 2 sata.
Pre pečenja svaku kiflicu premažite majonezom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko 10 minuta. Vruće premažite istopljenim margarinom ili puterom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)