SARDINIJSKA PITA SA PARADAJZOM: Savršena za doručak
Ova pita se jednostavno priprema, a tipična je po tome što se pravi sa zrelim paradajzom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g zrelog paradajza
- 2 kašike ulja (plus više za tiganj)
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- Nekoliko listova bosiljka
- 350 g brašna
- 7 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Za pitu sa paradajzom prvo isecite luk i beli luk i stavite ih u veliku činiju. Isecite paradajz na male komade i sakupite vodu od paradajza odvojeno u malu posudu. Dodajte paradajz u činiju i dodajte seckani bosiljak, origano, so, ulje i brašno.
U paradajz vodu izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte. Dodajte kvasac i sve umesite rukama, dobićete veoma lepljivo testo. Stavite celofan i ostavite da se diže najmanje 2 sata. Nauljite pleh, lopaticom rasporedite testo, pokapajte uljem i pecite na 190 stepeni od 45 do 50 minuta.
(stvar ukusa)
Preporučujemo
PITA SA PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja
30. 07. 2024. u 15:00
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)