ŠTAPIĆI OD LISNATOG TESTA SA TIKVICAMA I SLANINOM: Idealne za doručak

Novosti online

05. 08. 2024. u 14:51

Štapići od lisnatog testa sa tikvicama i slaninom ćete rado praviti, naročito ako ste u žurbi, a ne želite da jedete kupovne stvari.

ШТАПИЋИ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА ТИКВИЦАМА И СЛАНИНОМ: Идеалне за доручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g lisnatog testa
  • 1 tikvica
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 200 g slanine

Priprema:

Kako biste napravili štapiće, prvo narendajte tikvice, ocedite ih pa ih ubacite u činiju. Narendajte zatim i kačkavalj i pomešajte sa tikvicama. Raširite jedan sloj lisnatog testa i prekrijte ga mešavinom tikvica, a zatim preko toga poređajte komade slanine.

Prekrijte drugim komadom testa pa isecite celu površinu testa na trake. Trake urolajte u spiralu i pecite na 180 stepeni 30 minuta.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji