MINI PICE: Idealni zalogaji omiljenog popularnog jela, sigurno ćete često da ih pravite po ovom receptu
U sredini mekane a okolo hrskave - za tili čas nestaju sa stola.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 300 g višenamenskog brašna
- 2 1/4 kašičice instant kvasca
- 1 1/2 kašičice šećera
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml tople vode
Za preliv:
- 60 ml sosa za picu
- 170 g kačkavalja
- 30 g narezanih crnih maslina
Priprema:
Za mini pice zagrejte rernu na 210 S i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promešajte.
Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite testo iz posude i nežno premesite samo nekoliko puta dok ne postane glatko.
Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga testa, ostavljajući ivicu testa bez sosa.
Isecite svaku krišku kačkavalja na kriškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte naseckane crne masline na sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

DA UVEK BUDETE SPREMNI ZA IZNENADNE GOSTE: Evo kako da pravilno zamrznete testo
22. 07. 2024. u 07:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)