MINI PICE: Idealni zalogaji omiljenog popularnog jela, sigurno ćete često da ih pravite po ovom receptu

Новости онлине

09. 08. 2024. u 16:34

U sredini mekane a okolo hrskave - za tili čas nestaju sa stola.

МИНИ ПИЦЕ:  Идеални залогаји омиљеног популарног јела, сигурно ћете често да их правите по овом рецепту

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 300 g višenamenskog brašna
  • 2 1/4 kašičice instant kvasca
  • 1 1/2 kašičice šećera
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml tople vode

Za preliv: 

  • 60 ml sosa za picu
  • 170 g kačkavalja
  • 30 g narezanih crnih maslina

Priprema:

Za mini pice zagrejte rernu na 210 S i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promešajte.

Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite testo iz posude i nežno premesite samo nekoliko puta dok ne postane glatko.

Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga testa, ostavljajući ivicu testa bez sosa.

Isecite svaku krišku kačkavalja na kriškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte naseckane crne masline na  sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN DOBIJA NAPADAČA: Reprezentativac u Humskoj?