SPANAKOPITA: Grčka pita od sira i spanaća

Novosti online

13. 08. 2024. u 07:00

Ako ste ljubitelj grčke kuhinje i girosa, svideće vam se i spanakopita. To je tradicionalna Grčka pita sa feta sirom i spanaćem koja se priprema na zanimljiv način. Hrskava je i veoma ukusna.

СПAНАКОПИТА: Грчка пита од сира и спанаћа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g spanaća
  • 500 g kora za pitu
  • 4 struka mladog luka
  • 250 g fete
  • 3 kašike sira rikota
  • ulje
  • so
  • biber
  • origano
  • 3 jajeta
  • 50 g maslaca

Priprema:

Skuvajte spanać, pa ga propržite na malo ulja sa mladim lukom, prebacite u činiju, začinite sa malo soli, bibera i origana, pa dodajte feta i rikota sir i dva jaja i na kraju sve lepo izmešajte.

Zatim premazati pleh maslacem, pa ređati kore, svaku je potrebno premazati maslacem, nakon nekih 6-7 kora sipajte fil, pa pokrijte sa ostatkom kora, koje ćete ponovo premazivati maslacem. Pitu premazati sa jajetom i maslacem, pa iseći na kocke i peći na 180 stepeni, 40-50 minuta. Pečenu pitu prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?