BOLJA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru

Novosti online

27. 08. 2024. u 07:00

PITA sa povrćem i mladim sirom je mekana, i na trenutke reska zbog paprika.

БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру

Foto: Instagram/ nefis.sofra

Sastojci:

3 jajeta, 1 žumance odvojte

130 ml mleka
130 ml ulja
130 ml jogurta
130 g mladog sira
1 crvena babura
3 zelene paprike šilje
1 krompir
10 repova praziluka
1 kašičica ljute paprike
1,5 kašičica soli
2 praška za pecivo
2,5 šolje brašna

 

Recept za pitu sa povrćem i mladim sirom:

Za pitu sa povrćem i mladim sirom, prvo umutite jaja, mleko, jogurt i ulje, pa dodajte brašno i prašak za pecivo i ubacite sitno iseckane repove praziluka.

Dodajte sitno iseckani krompir i papriku, pa sir, so i tucanu papriku, i promešajte. Premažite pleh i obložite ga papirom za pečenje, odozgo prelijte 1 žumance koje ste odvojili i crni kim.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu