DOMAĆA PITA OD KISELOG TESTA SA SIROM I MIROĐIJOM: Vrhunska pita kakvu sigurno niste probali do sada

Novosti online

03. 09. 2024. u 07:00

Savršen spoj mirisa i ukusa.

ДОМАЋА ПИТА ОД КИСЕЛОГ ТЕСТА СА СИРОМ И МИРОЂИЈОМ: Врхунска пита какву сигурно нисте пробали до сада

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • 2 žumanca
  • 2,5 dl mleka
  • 30 g kvasca
  • kašičica šećera
  • 1 dl ulja
  • so

nadev:

  • 300 g belog sira
  • 2 dl pavlake
  • 2 žumanca
  • 4 belanca
  • vezica mirođije
  • kašičica putera, so

Priprema:

Rastopite kvasac u 1 dl mleka, dodajte šećer i malo brašna, poklopite i ostavite na 

toplom da uskisne.

Pomešajte brašno, so, kvasac, žumanca, ulje i preostalo mleko, pa zamesite meko testo.

Mesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste.

Izmrvite sir i pomešajte sa pavlakom, žumancima i iseckanom mirođijom. Belanca malo

posolite, pa mikserom ulupajte u čvrst sneg i pažljivo umešajte u smesu od sira i mirođije.

Testo razvucite oklagijom do debljine od 1 cm i stavite u podmazan i pobrašnjen pleh.

Preko testa sipajte i ravnomerno rasporedite nadev, ali tako da uz ivicu ostane malo čistog testa.

Poprskajte otopljenim puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Služite uz jogurt ili, još bolje, uz veliku činiju ovčijeg kiselog mleka.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

JEZIVO: Poslednji minuti života Janisa Time snimljeni kamerom, posle ovoga se ubio (VIDEO)