JEDNOSTAVNI, A FENOMENALNOG UKUSA: Čokoladni uštipci sa cimetom, oduševiće sve ljubitelje čokolade

Novosti online

13. 09. 2024. u 12:43

ČOKOLADNI uštipci sa cimetom će oduševiti sve ljubitelje čokolade. Vrlo se jednostavno pripremaju, a rezultat je fenomenalan.

ЈЕДНОСТАВНИ, А ФЕНОМЕНАЛНОГ УКУСА: Чоколадни уштипци са циметом, одушевиће све љубитеље чоколаде

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 500 grama običnog brašna
  • 20 g kakaoa
  • 1 kašičica soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 250 ml toplog mleka
  • 60 grama rastopljenog putera
  • 1 razmućeno jaje
  • 120 grama crne čokolade na komadiće
  • ulje za prženje
  • 60 šećera u prahu za posipanje
  • 10 g kakaoa
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Od svih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da naraste na toplom mestu. Pravite kuglice i unutra stavite kockice čokolade i zatvorite ih. Pržite sa obe strane, kao krofne. Ocediti na papiru. Uvaljati u šećer, cimet i kakao prah. Jedu se vrući! Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?