IDEALNA ZA DORUČAK, ILI UŽINU: Presnac - Tradicionalna bosanska pita, puna fila, sa vrlo malo testa, sočan i ukusan obrok
Ova pita je izuzetno kalorična, pa je dovoljno malo parče koje možete da pojedete uz jogurt ili neku dobru salatu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 grama brašna
- malo soli
- malo vode
Fil:
- 8 jaja
- 1 kg svežeg sira
- 5 kašika ulja
- 5 kašika domaćeg kajmaka
- 5 kašika griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
Preliv za pitu:
- Domaći kajmak i maslo
Priprema:
Umesite jufkicu od brašna, soli i vode. Sve to dobro umesite dok testo ne postane elastično.
Ostavite testo malo u frižider da se odmori, a za to vreme umutite fil od jaja, sira, ulja, domaćeg kajmaka, griza, praška za pecivo i soli.
Jufkicu razvucite što više i što tanje možete. Zatim takvu jufkicu stavite preko tepsije, u sredinu stavite sav umućeni fil, a ivice testa savijte preko. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusovih oko pola sata i više. Zatim uzmite kajmak i rastopljeno maslo pa prelijte preko pite.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
02. 10. 2024. u 11:00

NISTE JELI BOLjU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak
23. 09. 2024. u 10:50

SLASNI BUREK SA KROMPIROM: Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila
21. 09. 2024. u 08:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)