SAVRŠEN TOPLI I MIRISNI DORUČAK: Pužići sa sirom i šunkom, slasno pecivo koje odmah nestaje sa tanjira
Pužići sa sirom i šunkom idealni su za doručak ili večeru.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- mleko 150 ml
- voda 150 ml
- sveži kvasac 42 g
- ulje 5 kašika
- šećer 1 kašika
- jaja 2
- so 1 kašičica
- brašno 600 g
- margarin 200 g
Za nadev:
- sir 200 g
- šunka 200 g
- jaje 1
Priprema:
U zagrejano mleko i vodu izmrviti kvasac. Dodati jaja, ulje, so i brašno i zamesiti testo. Prekriti i ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Premesiti testo i podeliti u 5 loptica. Loptice razvući i premazati sa margarinom sobne temperature. Ređajući jednu na drugu. Kada ste završili premazivanja razvucite testo i nafilujte sa nadevom od sira i šunke i uvijte testo u rolnu. Oštrim nožem secite testo širine oko 1,5 cm i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Prekrijte krpom i ostavite nekih 20 minuta da nadođu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
(super recepti/žena)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"ĐEDOVI TE PROKLELI!" Veljko besan na prezimenjakinju, slavi Oluju
SIN pevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović, važi za velikog rodoljuba, a sada ga je razbesnelo to što je jedna njegova prezimenjakinja učestvovala u godišnjici proslave "Oluje".
03. 08. 2025. u 10:36
Komentari (0)