ZDRAV HLEB BEZ BRAŠNA: Ne goji, a neodoljivo je ukusan
Iako većina nas uživa u ukusu hleba, izbegavamo ga jer goji. Ipak, postoji i zdrava alternativa koja će učiniti da osećate sitost dok se kilogrami tope.

Foto: Shutterstock
- 200 grama pšenice
- 1 kašike pečenog lana
- 100 grama ovsenih pahuljica
- 2 kašike suncokreta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- pola kvasca
- 50 ml vode
Priprema:
Pšenicu prelijte s pola litra hladne vode i ostavite da odstoji dva dana, a kako ne bi proklijala povremeno menjajte vodu.
Nakon toga pšenicu ocedite i sameljite u mašini za meso. Dodajte lan, susam, seme suncokreta i ovsene pahuljice koje ste prethodno potopili u vodu.
U tu smesu dodajte kvasac koji ste pomešali sa šećerom i vodom.
Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh za pečenje. Nakon što odstoji pola sata ubacite u rernu i pecite na 220 stepeni.
(lepaisrecna)
Preporučujemo

RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
14. 09. 2024. u 07:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"ĐEDOVI TE PROKLELI!" Veljko besan na prezimenjakinju, slavi Oluju
SIN pevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović, važi za velikog rodoljuba, a sada ga je razbesnelo to što je jedna njegova prezimenjakinja učestvovala u godišnjici proslave "Oluje".
03. 08. 2025. u 10:36
Komentari (0)