ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA: Specijalitet neodoljivog ukusa

Новости онлине

22. 11. 2024. u 18:49

Pastrmajlija je specijalitet kojim se ponosi makedonska kuhinja, a specifičan je za okolinu Štipa. Glavni sastojci ovog jela kojim se diči makedonska kuhinja su testo i meso.

ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА: Специјалитет неодољивог укуса

Foto: Printskrin

Sastojci:

  • Brašno 500 g
  • Mlaka voda 250 ml
  • So 1 kašičica
  • Šećer 1 kašičica
  • Suvi kvasac 1 kašičica
  • Ulje 2 kašike
  • Svinjski vrat 300 g
  • Mlevena crvena paprika 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Jaje 1 komad

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, šećer i suvi kvasac. Dodajte mlaku vodu i ulje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da naraste na toplom mestu oko 1 sat.

Dok testo raste, pripremite meso. Isecite svinjski vrat na sitne komade. U posudu stavite meso, dodajte mlevenu crvenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro izmešajte. Kada testo naraste, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvucite u ovalni oblik debljine oko 1 cm. Na sredinu svakog ovala stavite pripremljeno meso. Zagrejte rernu na 220°C. Stavite pastrmajlije na pleh obložen papirom za pečenje. Ako želite, možete premazati ivice testa umućenim jajetom za lepšu boju. Pecite pastrmajlije u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, dok testo ne postane zlatno smeđe, a meso pečeno.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!