ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA: Specijalitet neodoljivog ukusa

Novosti online

22. 11. 2024. u 18:49

Pastrmajlija je specijalitet kojim se ponosi makedonska kuhinja, a specifičan je za okolinu Štipa. Glavni sastojci ovog jela kojim se diči makedonska kuhinja su testo i meso.

ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА: Специјалитет неодољивог укуса

Foto: Printskrin

Sastojci:

  • Brašno 500 g
  • Mlaka voda 250 ml
  • So 1 kašičica
  • Šećer 1 kašičica
  • Suvi kvasac 1 kašičica
  • Ulje 2 kašike
  • Svinjski vrat 300 g
  • Mlevena crvena paprika 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Jaje 1 komad

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, šećer i suvi kvasac. Dodajte mlaku vodu i ulje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da naraste na toplom mestu oko 1 sat.

Dok testo raste, pripremite meso. Isecite svinjski vrat na sitne komade. U posudu stavite meso, dodajte mlevenu crvenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro izmešajte. Kada testo naraste, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvucite u ovalni oblik debljine oko 1 cm. Na sredinu svakog ovala stavite pripremljeno meso. Zagrejte rernu na 220°C. Stavite pastrmajlije na pleh obložen papirom za pečenje. Ako želite, možete premazati ivice testa umućenim jajetom za lepšu boju. Pecite pastrmajlije u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, dok testo ne postane zlatno smeđe, a meso pečeno.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ PODELIO TAJNU USPEHA: Evo kako se Novak izoluje kada je publika protiv njega