FENOMENALNA PITA SA MESOM I PRAZILUKOM OD HELJDINIH KORA: Jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Recept za pitu vrhunskog ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- heljdine kore za pitu 500 g
- mleveno meso 300 g
- ulje 4 kašike
- praziluk 300 g
- šampinjoni 300 g
- 2 sveža paradajza
- belo vino malo
- origano po ukusu
Priprema:
Svaku koru za pitu isecite na dve-tri šire trake. Na blagoj vatri ugrejte ulje, pa na njemu propržite iseckani praziluk. Kad praziluk omekša, dodajte meso i nastavite da dinstate 10-ak minuta. Dodajte seckane šampinjone, dinstajte dok ne uvri polovina vode koju su pustili šampinjoni, pa tiganj sklonite s vatre. Na radnu površinu poređajte trake od kora, pri dnu svake stavite malo fila i po kolut svežeg paradajza. Posolite, pobiberite, začinite origanom i uvijajte pitice kao da savijate trouglastu baklavu. Pripremljene pitice poređajte u pleh, premažite ih mešavinom jednakih količina vode i ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
04. 11. 2024. u 13:18

SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00

PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
02. 10. 2024. u 11:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

UMRO OD GLADI? Zvanični uzrok Hekmanove smrti - otkriven dva meseca posle tragičnih vesti
ZVANIČNI uzrok smrti Džina Hekmana otkriven je – dva meseca posle njegove smrti. Džin je preminuo u 95. godini života u svojoj vili u Santa Feu, u saveznoj državi Novi Meksiko, a pronađen je 26. februara zajedno sa svojom suprugom Betsi Arakava, koja je imala samo 65 godina.
28. 04. 2025. u 07:28
Komentari (0)