RECEPT ZA SLANE ŠTAPIĆE: Ako volite pecivo, ovo će definitivno postati vaše omiljeno

Novosti online

04. 12. 2024. u 13:00

Slani štapići su čest izbor kada je doručak u pitanju, a ako ste mislili da su oni komplikovani za pripremu, znajte da ste se prevarili.

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНЕ ШТАПИЋЕ: Ако волите пециво, ово ће дефинитивно постати ваше омиљено

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g mekog brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • 2 čajne kašičice šećera
  • 1 čajna kašičica soli
  • 300 ml mlakog mleka
  • 70 ml ulja
  • 1 čep sirćeta

za slani preliv:

  • 3 čajne kašičice brašna (meko)
  • 1 čajna kašičica soli
  • 2 supene kašike vode

Priprema:


U posudu sipati brašno, suvi kvasac i šećer, pa dodati mleko. Sve pomešati i ostaviti da kvasac malo krene. Potom postepeno dodavati brašno, pa mleko, vodeći računa da testo ne bude tvrdo.

Prekriti posudu krpom ili plastičnom folijom i ostaviti na toplom da nadolazi 20 minuta. Nakon toga dobro premesiti testo na radnoj površini i ostaviti da ponovo naraste oko 1č.

Potom ga premesiti, podeliti na kuglice i ostaviti pod folijom da odmore 15 minuta. Zatim ih razoklagijati ovalno u tanku kiflu, štapić, pa urolati.  Formirane štapiće rasporediti u dva reda u pleh obložen pek-papirom i ostaviti oko 20 minuta da testo odmori pre pečenja. Rernu ugrejati na 200°S. Nadošle štapiće premazati hladnom vodom pa staviti u rernu i peći 15-17 minuta. Kad su gotovi, pospite slanim premazom po želji, ostavite da se prohladi i potom uživajte u njihovom savršenom ukusu.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TVRDI DA JE PAMETNIJI OD ĐOKOVIĆA, FEDERERA, NADALA I MARIJA: Nik Kirjos je sada, stvarno, sve šokirao