NAJBOLJI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
Umesto da kupujete testo za picu u prodavnici, možete da napravite domaće kod kuće i ukus će biti fantastičan.
Sastojci:
- 1 kg višenamenskog brašna
- 1,5 kašičica instant suvog kvasca
- 1,5 kašičice morske soli
- 500 ml hladne vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
Kako biste napravili testo za picu, zagrejte rernu najmanje 45 minuta do jednog sata sa kamenom za picu koji je već unutra, na oko 270 stepeni. U činiji pomešajte brašno, morsku so i kvasac mikserom na maloj brzini, dok se sve ne sjedini, a zatim dodajte hladnu vodu.
Prebacite na pobrašnjenu površinu i mešajte 8 do 10 minuta. Testo treba da bude glatko i lepljivo, ali ne bi trebalo da se lepi za ivice posude, samo malo za dno. Ako se testo lepi za ivice, pospite sa još malo brašna, ako je previše suvo dodajte još malo vode. Ovo će se razlikovati svaki put kada ga pravite, tako da dodatno brašno imajte pri ruci.
Nakon toga, isecite testo na 6 delova i oblikujte ih u krugove. Stavite ih na lagano nauljen pleh i pokapajte sa 1 kašikom ulja. Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi i da se diže 2 sata. Pospite pult sa malo brašna, uzmite jedan komad testa i pritiskajte ga prstima dok ne dobijete 1,5 cm debeo krug. Pesnicama i zglobovima počnite da razvlačite testo do 25 cm u prečniku.
Pleh za picu dobro pospite griz brašnom ili kukuruznim brašnom i stavite testo na njega pazeći da lako klizi kada se pomera. Sipajte 2-3 kašike sosa za picu u centar i rasporedite ga poleđinom kašike ostavljajući prostora na bočnim ivicama. Pospite mocarelom i dodajte svoje omiljene prelive. Picu ubacite na prethodno zagrejan kamen za picu u rerni i pecite 5 do 7 minuta ili dok ne porumeni na ivicama. Prijatno!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli
06. 12. 2024. u 07:00
NAJBOLjI RECEPT ZA "LUDO TESTO": Od kog možete da pravite sve vrste peciva
28. 11. 2024. u 11:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)