AKO SLAVITE SVETOG STEFANA, OBAVEZNO PROBAJTE: Najjednostavnija priprema tradicionalnog kolača
Pred vama je jednostavan recept za slavski kolač.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 2 kesice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 jajeta
- šoljica ulja
- voda
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
Slavski kolač predstavlja jedan od glavnih simbola slave. Obično ga mesi domaćica rano ujutru na dan slave ili veče uoči slave. U nastavku pročitajte jednostavan recept za slavski kolač.
U posudu staviti malo mlake vode, šećer, so, kvasac i kašiku brašna. Ostaviti par minuta da se kvasac aktivira. Kada je kvasac nadošao, dodati brašno, jaja i ulje. Sve sastojke zamesiti mlakom vodom. Testo dobro umesiti i ostaviti na toplom da naraste. Kada naraste premesiti testo, oblikovati slavski kolač i staviti ga u dublju šerpu. Sačekati da naraste, namazati ga umućenim žumancetom i staviti da se peče na 200 ˚C. Skoro pečen kolač izvaditi iz rerne, ukrasiti ga i vratiti da se peče.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZNATE LI ŠTA JE PEŠT? Ljudi su ga jeli na selu kako bi zimi imali energije
07. 01. 2025. u 12:00Novosti online
OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLjU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti (VIDEO)
06. 01. 2025. u 07:00Novosti online
SALATA SA CVEKLOM I HELjDOM: Neobična kombinacija sastojaka u ovom receptu, puna je vitamina i hranljivih materija (VIDEO)
07. 01. 2025. u 10:00Novosti online
POSNA MIMOZA SALATA: Nezaobilazna na svakoj prazničnoj trpezi (VIDEO)
04. 01. 2025. u 12:00Novosti online
TRAMP ZAPALIO SVET IZJAVOM: Ne mogu da isključim mogućnost upotrebe vojne sile!
NOVOIZABRANI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost upotrebe vojne sile ili ekonomske prinude, uključujući povećanje carina, kada je u pitanju preuzimanje kontrole nad Grenlandom i Panamskim kanalom.
07. 01. 2025. u 18:50
"OSVETA MAĐARSKOJ ZBOG PODRŠKE DONALDU TRAMPU" Sijarto oštro o sankcijama SAD-a Orbanovom šefu kabineta
MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto danas je kritikovao odluku Vašingtona da uvede sankcije šefu kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Antalu Roganu, zbog sumnje da je umešan u korupciju u Mađarskoj.
07. 01. 2025. u 18:12
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)