AKO SLAVITE SVETOG STEFANA, OBAVEZNO PROBAJTE: Najjednostavnija priprema tradicionalnog kolača
Pred vama je jednostavan recept za slavski kolač.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g brašna
- 2 kesice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 jajeta
- šoljica ulja
- voda
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
Slavski kolač predstavlja jedan od glavnih simbola slave. Obično ga mesi domaćica rano ujutru na dan slave ili veče uoči slave. U nastavku pročitajte jednostavan recept za slavski kolač.
U posudu staviti malo mlake vode, šećer, so, kvasac i kašiku brašna. Ostaviti par minuta da se kvasac aktivira. Kada je kvasac nadošao, dodati brašno, jaja i ulje. Sve sastojke zamesiti mlakom vodom. Testo dobro umesiti i ostaviti na toplom da naraste. Kada naraste premesiti testo, oblikovati slavski kolač i staviti ga u dublju šerpu. Sačekati da naraste, namazati ga umućenim žumancetom i staviti da se peče na 200 ˚C. Skoro pečen kolač izvaditi iz rerne, ukrasiti ga i vratiti da se peče.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZNATE LI ŠTA JE PEŠT? Ljudi su ga jeli na selu kako bi zimi imali energije
07. 01. 2025. u 12:00Novosti online

OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLjU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti (VIDEO)
06. 01. 2025. u 07:00Novosti online

SALATA SA CVEKLOM I HELjDOM: Neobična kombinacija sastojaka u ovom receptu, puna je vitamina i hranljivih materija (VIDEO)
07. 01. 2025. u 10:00Novosti online

POSNA MIMOZA SALATA: Nezaobilazna na svakoj prazničnoj trpezi (VIDEO)
04. 01. 2025. u 12:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)