PITA SA PIRE KROMPIROM, ŠUNKOM I SIROM: Morate je probati, fantastičnog je ukusa
Za pitu sa pire krompirom, šunkom i sirom poslažite pire krompir u tepsiju sa šunkom između. Izaberite vrstu šunke koju god želite, samo je bitno da je vrlo tanko nasečena.
![ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса](/data/images/2024-02-06/450198_shutterstock-2365795691_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 5 kašika putera, otopljenog
- 1 kg i 400 g krompira
- so po ukusu
- 170 g belogsira
- 150 g kačkavalja, narendanog
- 2 velika jajeta
- 90 ml pavlake za kuvanje
- 450 g šunke, tanko narezane
- 40 g prezla
- 1/2 kašičice bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°. Podmažite tepsiju puterom. U velikom loncu, prelijte krompir vodom i začinite solju. Ostavite da proključa i kuvajte dok ne omekša, 20 do 25 minuta. Ocedite, a zatim ispasirajte da dobijete pire.
U međuvremenu, u srednjoj posudi, pomešajte beli sir i kačkavalj. Odvojite 56 g mešavine sira. Dodajte jaja i pavlaku za kuvanje u preostalu mešavinu sira i promešajte da se sjedini. Dodajte mešavinu jaja i 4 kašike putera u pire krompir i promešajte da se sve sjedini.
U pripremljenu tepsiju stavite polovinu krompira. Pospite mešavinu sira koju ste odvojili preko krompira. Posložite šunku. Preko šunke rasporedite preostalu mešavinu krompira. U maloj posudi pomešajte prezle, biber i preostali kačkavalj i kašiku putera. Pospite u ravnom sloju preko krompira. Pecite dok ne porumeni, 40 do 45 minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![POSNA KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA: Izdašna i idealna u svako doba dana (VIDEO) POSNA KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA: Izdašna i idealna u svako doba dana (VIDEO)](/data/images/2024-05-28/489186_shutterstock-pita-od-krompira_t.jpg?time=1733744108)
POSNA KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA: Izdašna i idealna u svako doba dana (VIDEO)
09. 12. 2024. u 11:37
![MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Sočna i slasna, za sve prilike MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Sočna i slasna, za sve prilike](/data/images/2023-08-16/386801_manastirska-pita_t.jpg?time=1733231840)
MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Sočna i slasna, za sve prilike
03. 12. 2024. u 12:59
![JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan](/data/images/2024-11-18/546700_shutterstock-741549448_t.jpg?time=1732001357)
JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00
![SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat
GLUMAC i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović komentarisao je prodaju biznisa Dragana Šolaka u Srbiji.
12. 02. 2025. u 12:02
![GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO) GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)