PITA SA PIRE KROMPIROM, ŠUNKOM I SIROM: Morate je probati, fantastičnog je ukusa
Za pitu sa pire krompirom, šunkom i sirom poslažite pire krompir u tepsiju sa šunkom između. Izaberite vrstu šunke koju god želite, samo je bitno da je vrlo tanko nasečena.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 5 kašika putera, otopljenog
- 1 kg i 400 g krompira
- so po ukusu
- 170 g belogsira
- 150 g kačkavalja, narendanog
- 2 velika jajeta
- 90 ml pavlake za kuvanje
- 450 g šunke, tanko narezane
- 40 g prezla
- 1/2 kašičice bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°. Podmažite tepsiju puterom. U velikom loncu, prelijte krompir vodom i začinite solju. Ostavite da proključa i kuvajte dok ne omekša, 20 do 25 minuta. Ocedite, a zatim ispasirajte da dobijete pire.
U međuvremenu, u srednjoj posudi, pomešajte beli sir i kačkavalj. Odvojite 56 g mešavine sira. Dodajte jaja i pavlaku za kuvanje u preostalu mešavinu sira i promešajte da se sjedini. Dodajte mešavinu jaja i 4 kašike putera u pire krompir i promešajte da se sve sjedini.
U pripremljenu tepsiju stavite polovinu krompira. Pospite mešavinu sira koju ste odvojili preko krompira. Posložite šunku. Preko šunke rasporedite preostalu mešavinu krompira. U maloj posudi pomešajte prezle, biber i preostali kačkavalj i kašiku putera. Pospite u ravnom sloju preko krompira. Pecite dok ne porumeni, 40 do 45 minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA: Izdašna i idealna u svako doba dana (VIDEO)
09. 12. 2024. u 11:37

MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Sočna i slasna, za sve prilike
03. 12. 2024. u 12:59

JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)