OVAJ RECEPT ZA PITU JE NAJBRŽI I NAJBOLJI: Sočna je kao duša, a jedan sastojak joj daje nezaboravan šmek
IAKO postoje brojne vrste pita, ovaj recept je savršen za one koji žele da pripreme sočnu, aromatičnu pitu bez previše muke.
Pita je jedno od onih jela koja uvek podsećaju na dom i sigurnost, na miris sveže pečenih delikatesa koji se širi iz kuhinje. Sočna je kao duša, a jedan poseban sastojak čini je neodoljivom i daje joj šmek koji ćete obožavati.
Sastojci:
500 g kisele pavlake (tajni sastojak!)
1 pakovanje gotovih kora za pitu
4 jajeta
200 ml mleka
100 g maslaca (topljenog)
So po ukusu
Biber po ukusu
Priprema:
Priprema fila: U velikoj činiji, umutite jaja sa kiselom pavlakom, mlekom, so i biberom. Ovaj fil je ključ za sočnost pite, jer kisele pavlake ne samo da daju bogatstvo ukusa, već i čine da pita bude neverovatno sočna. Dodajte otopljeni maslac i sve dobro sjedinite.
Priprema kora: Uzmite jednu koru i stavite je u pleh koji ste prethodno premazali malo maslaca. Preko prve kore nanesite deo fila. Ponovite postupak sa još nekoliko kora, sve dok ne iskoristite sve kore i fil. Pazite da završite sa korama, bez fila na vrhu.
Pečenje: Pitu stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite je oko 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju. Tokom pečenja, kisele pavlake u kombinaciji sa jajima i mlekom stvoriće mekan, sočan fil koji je pun ukusa.
Posluživanje: Kada je pita gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete. Možete je poslužiti uz jogurt ili omiljeni sos.
Zašto je ovaj recept poseban?
Tajni sastojak koji daje poseban šmek ovoj piti je kisela pavlaka. Ona čini da pita bude izuzetno sočna i kremasta, a istovremeno donosi blag, ali bogat ukus koji se savršeno slaže sa kvasnim korama. Kisele pavlake ne samo da poboljšavaju teksturu, već i podižu ukus na potpuno novi nivo. Možete dodati i neki začin po želji, ali ovaj osnovni recept sam po sebi je savršen.
Ovaj recept je idealan za sve koji nemaju puno vremena, ali žele da uživaju u savršenoj piti koja je gotova za manje od sat vremena. Sočna je, bogata, i jednostavna za pripremu – pravi izbor za svaki dan!
(Alo)
BONUS VIDEO - ANKETA: Koija je najčešća laž? Zašto lažemo?
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
04. 02. 2025. u 07:00
PITA SA MESOM BEZ KORA: Najbrže rešenje za doručak, užinu ili večeru (VIDEO)
27. 01. 2025. u 07:00Novosti online
PUTIN POTPISAO: Rusija pokreće svoju "Evroviziju" u Moskvi
RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se osniva novo međunarodno muzičko takmičenje pod nazivom "Intervizija", koje će ove godine biti održano u Moskvi, objavio je Interfaks.
04. 02. 2025. u 11:49
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
(UZNEMIRUJUĆ SNIMAK) Dečak (15) hteo da opljačka penzionera (70) - ovaj ga ubio pištoljem, pa dokrajčio još jednim metkom
DOK je pokušavao da otvori vrata automobila, starac je izvadio revolver i upucao mladića iz blizine, a potom ga je "overio".
03. 02. 2025. u 16:43
Komentari (0)