ČIZBURGER PITA: Slasna i sočna, oduševiće i one izbirljive
Čizburger pita prepuna je mesa i ima sir koji se topi odozgo. Servirajte je uz neki od omiljenih sosova.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 kriški seckane slanine
- 450 g mlevenog mesa
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- so i biber po ukusu
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 240 g rendanog kačkavalja
- 120 g mešavine brašna, soli, vegete i praška za pecivo
- 240 ml mleka
- 2 jajeta
- ulje
- zelena salata iseckana
- kiseli krastavci iseckani
Priprema:
Za mleveno meso pripremljeno na ovaj način zagrejte rernu na 180 stepeni C. Premažite vatrostalnu posudu uljem. U tiganju ispržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 4-5 minuta, pa je ocedite na papirnom ubrusu. Ocedite sve osim 1 kašičice masti od slanine iz tiganja. Dodajte mleveno meso i luk u tiganj. Pržite 6-7 minuta.
Umešajte so, biber i beli luk u prahu i pržite još 1 minut. Dodajte 2/3 slanine nazad u tiganj, a preostalu slaninu ostavite za ukras. Stavite mešavinu mesa u vatrostalnu posudu. Po vrhu pospite sirom. U posudi pomešajte mešavinu brašna i vegete, mleko i jaja. Prelijte preko mesa i sira.
Pecite 25 minuta ili dok pita ne porumeni i dok nož ne bude čist. Pospite preostalom slaninom i zelenom salatom ili kiselim krastavčićima. Isecite i servirajte. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
25. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PITA SA TIKVICAMA I TUNjEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online

PITA SA PIRE KROMPIROM, ŠUNKOM I SIROM: Morate je probati, fantastičnog je ukusa
11. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)