KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli

Jovana Vasić

23. 02. 2025. u 07:00

Verujemo da ovakve kiflice još uvek niste probali, pa je vreme da tu grešku ispravite i obradujete ukućane ovim divnim kiflicama. Služite ih tople, uz pavlaku ili jogurt.

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 550 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 450 g kiselog kupusa
  • 350 g sitnog sira
  • 1 jaje
  • susam po želji
  • so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ove kiflice prvo zamesite testo. Pomešajte kvasac, mleko, šećer i brašno. Izmesite testo dobro, pa ga ostavite da se diže. Narendani kiseli kupus pržite, povremeno dolivajući vodu, dok ne omekša.

Kada se kupus prohladi dodajte sir i izmešajte sve da se sjedini. Nakon toga podelite testo na 6 jufki i svaku unakrsno isecite na 8 trouglova. Na širu stranu svakog trougla stavite fil pa umotajte poput kifle.

Kada završite, svaku kiflu pre ubacivanja u rernu premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumene.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub