KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli

Jovana Vasić

23. 02. 2025. u 07:00

Verujemo da ovakve kiflice još uvek niste probali, pa je vreme da tu grešku ispravite i obradujete ukućane ovim divnim kiflicama. Služite ih tople, uz pavlaku ili jogurt.

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 550 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 450 g kiselog kupusa
  • 350 g sitnog sira
  • 1 jaje
  • susam po želji
  • so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ove kiflice prvo zamesite testo. Pomešajte kvasac, mleko, šećer i brašno. Izmesite testo dobro, pa ga ostavite da se diže. Narendani kiseli kupus pržite, povremeno dolivajući vodu, dok ne omekša.

Kada se kupus prohladi dodajte sir i izmešajte sve da se sjedini. Nakon toga podelite testo na 6 jufki i svaku unakrsno isecite na 8 trouglova. Na širu stranu svakog trougla stavite fil pa umotajte poput kifle.

Kada završite, svaku kiflu pre ubacivanja u rernu premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumene.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE VESTI SA RATIŠTA: Podvig Čečena posle akcije VSU