RECEPT ZA NAJLEPŠU DOMAĆU POGAČU BEZ JAJA I KVASCA: Sprema se brzo i lako, a mirisom vraća u detinjstvo

Jovana Vasić

24. 02. 2025. u 07:00

Ova pogača pravi se bez kvasca i jaja, pa nema čekanja da testo nadođe, a rezultat je mekana unutrašnjost i hrskava korica koja će oduševiti svakoga. Priprema je brza i laka, idealna za trenutke kada vam treba ukusan hleb bez puno truda.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 700 g brašna
  • 400 ml vode
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • biljno ili maslinovo ulje

Priprema:

U jednu posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, pa kada ih umešate dodajte vodu, jogurt i prstohvat soli, pa sve zajedno mešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
Tepsiju ili pleh u kom ćete peći pogaču premažite uljem (možete koristiti i mast).
Nije potrebno čekati da testo nadođe niti ga dodatno mesiti na brašnu, već samo napravite rukama oblik pogače i stavite na nauljen pleh.
Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni, te ostavite da se peče uz blagovremeno proveravanje. Kada pogača porumeni, a na čačkalici prilikom provere ubodom u sredinu ne ostane ništa, to je znak da je gotova. 
Po želji, odozgo je možete premazati puterom dok je vruća. Prijatno!

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT RUŠI SVE REKORDE: Zapanjujuća statistika Luke Modrića (FOTO)