RECEPT ZA NAJLEPŠU DOMAĆU POGAČU BEZ JAJA I KVASCA: Sprema se brzo i lako, a mirisom vraća u detinjstvo

Jovana Vasić

24. 02. 2025. u 07:00

Ova pogača pravi se bez kvasca i jaja, pa nema čekanja da testo nadođe, a rezultat je mekana unutrašnjost i hrskava korica koja će oduševiti svakoga. Priprema je brza i laka, idealna za trenutke kada vam treba ukusan hleb bez puno truda.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 700 g brašna
  • 400 ml vode
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • biljno ili maslinovo ulje

Priprema:

U jednu posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, pa kada ih umešate dodajte vodu, jogurt i prstohvat soli, pa sve zajedno mešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
Tepsiju ili pleh u kom ćete peći pogaču premažite uljem (možete koristiti i mast).
Nije potrebno čekati da testo nadođe niti ga dodatno mesiti na brašnu, već samo napravite rukama oblik pogače i stavite na nauljen pleh.
Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni, te ostavite da se peče uz blagovremeno proveravanje. Kada pogača porumeni, a na čačkalici prilikom provere ubodom u sredinu ne ostane ništa, to je znak da je gotova. 
Po želji, odozgo je možete premazati puterom dok je vruća. Prijatno!

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, KAKVA NBA LIGA, HOĆU DA IGRAM U SRBIJI! Zvezda Rusije iznenadila mnoge