NEODOLJIV SPOJ: Hleb od maslina i slaninice, učiniće vaš doručak savršenim

Jovana Vasić

04. 03. 2025. u 07:00

Razne vrste hleba mogu da se naprave, a posebno su popularni oni koji u sebi sadrže neke aromatične namirnice. Upravo mislimo na hleb koji sadrži masline i slaninu. Recept za ovaj hleb će vas odmah osvojiti što mirisom, što ukusom.

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g belog brašna
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • pola glavice crnog luka
  • 200 g slanine
  • 100 g zelenih ili crnih maslina bez koštica
  • 150 ml belog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • sitno seckani peršun
  • so

Priprema:

Pre svega, zagrejte rernu. Tepsiju za hleb nauljite pa obložite papirom za pečenje.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga na malo maslinovog ulja izdinstajte. Pre nego što počne da menja boju, dodajte mu sitno seckanu slaninu. Kada puste mirise i postane slanina hrskava, zajedno je sa lukom prebacite na tanjir sa ubrusom kako bi upio ulje.

U jednoj činiji pomešajte "mokre" sastojke: vino, jaja i ulje pa posolite po želji. Dobro sjedinite. U drugoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo pa ubacite u činiju sa jajima. Kada se svi sastojci dobro sjedine, tek onda ubacite ohlađeni crni luk i slaninu, iseckani peršun, kačkavalj i prepolovljene masline. Promešajte pa sipajte u spremljen pleh.

Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, pa još pola sata na 180 stepeni, da se lepo ispeče. Kada bude gotov hleb, ostavite ga nekoliko minuta da se ohladi pa isecite na kriške.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA SINERA, A NEMA NI ĐOKOVIĆA: Ovo su Laureus kandidati za najboljeg sportistu sveta