NEODOLJIV SPOJ: Hleb od maslina i slaninice, učiniće vaš doručak savršenim
Razne vrste hleba mogu da se naprave, a posebno su popularni oni koji u sebi sadrže neke aromatične namirnice. Upravo mislimo na hleb koji sadrži masline i slaninu. Recept za ovaj hleb će vas odmah osvojiti što mirisom, što ukusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g belog brašna
- 100 g rendanog kačkavalja
- pola glavice crnog luka
- 200 g slanine
- 100 g zelenih ili crnih maslina bez koštica
- 150 ml belog vina
- 100 ml maslinovog ulja
- pola kesice praška za pecivo
- sitno seckani peršun
- so
Priprema:
Pre svega, zagrejte rernu. Tepsiju za hleb nauljite pa obložite papirom za pečenje.
Crni luk sitno iseckajte, pa ga na malo maslinovog ulja izdinstajte. Pre nego što počne da menja boju, dodajte mu sitno seckanu slaninu. Kada puste mirise i postane slanina hrskava, zajedno je sa lukom prebacite na tanjir sa ubrusom kako bi upio ulje.
U jednoj činiji pomešajte "mokre" sastojke: vino, jaja i ulje pa posolite po želji. Dobro sjedinite. U drugoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo pa ubacite u činiju sa jajima. Kada se svi sastojci dobro sjedine, tek onda ubacite ohlađeni crni luk i slaninu, iseckani peršun, kačkavalj i prepolovljene masline. Promešajte pa sipajte u spremljen pleh.
Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, pa još pola sata na 180 stepeni, da se lepo ispeče. Kada bude gotov hleb, ostavite ga nekoliko minuta da se ohladi pa isecite na kriške.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ORIGINALNA ITALIJANSKA ĆABATA: Hrskavi šupljikavi hleb koji je idealan za bruskete i sendviče
21. 02. 2025. u 11:36Jovana Vasić

ZA SAVRŠEN POČETAK DANA: Domaći hleb od 3 sastojka po receptu Džejmija Olivera
18. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ORIGINALNI RECEPT ZA TAIN: Srpski vojnički hleb, dugotrajan je, ne kvari se brzo, a mekan kao duša
11. 02. 2025. u 07:00Novosti online

RECEPT ZA POPARU SA KAJMAKOM I JAJIMA: Jednostavan i ukusan obrok koji svi vole
23. 12. 2024. u 09:00Novosti online

OVAKO SU IZGLEDALI POSLEDNjI MINUTI SAŠINOG ŽIVOTA: Bio siguran da će ozdraviti i nije želeo da se govori o bolesti
DIREKTOR i osnivač Grand produkcije, Saša Popović, preminuo je u 70. godini posle kraće i teške bolesti u jednoj klinici u Parizu.
03. 03. 2025. u 09:55

LEKARI U ŠOKU ONIM ŠTO SU NOĆAS VIDELI: Beograđani masovno povraćali, hitna ih vozila i u pritvore
DOKTORKA iz Hitne pomoći u Beogradu, Ivana Stefanović, istakla je jutros da je bilo neuobičajeno mnogo posla sa alkoholisanim građanima tokom noći. Uz to mnogo intervencija, infarkta, kao i saobraćajnih nezgoda.
03. 03. 2025. u 10:05

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)