AJVAR PITA: Recept kome ćete se često vraćati

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 07:00

Pita sa ajvarom može biti poslužena i hladna i topla, za doručak ili večeru.

АЈВАР ПИТА: Рецепт коме ћете се често враћати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 kora
  • 15 punih kašika ajvara
  • 300 g sira
  • 3 jajeta
  • 1/2 čaše pavlake
  • 300 g šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • susam i laneno seme za posipanje

Priprema:

Kore podelite u tri grupe, po četiri kore, za tri rolata. Šampinjone izdinstajte dok ne ispari sok. Pomešajte jaja, sir, pavlaku, prašak za pecivo i so. Jednu koru malo poprskajte uljem, pa na nju stavite drugu koru. Na drugu koru stavite pet punih kašika ajvara, razmažite pa stavite treću koru. Na nju dodajte trećinu fila sa sirom pa stavite četvrtu koru. Na nju stavite trećinu šampinjona i sve umotajte u rolat. Ponovite sve i sa ostatkom kora. Rolate (tri) stavite u podmazan pleh, premažite svaki rolat ostatkom smese od sira i pospite susamom i lanenim semenom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA POSLA! Evo kako je Nikola Jokić reagovao kada je saznao da nije MVP NBA lige