KOPAONIČKA PITA: Ukusni nadev je prava rapsodija ukusa

Jovana Vasić

10. 03. 2025. u 07:00

Najbolja kopaonička pita koju ćete probati, sprema se sa borovnicama i perfektnog je ukusa, svideće se svima.

КОПАОНИЧКА ПИТА: Укусни надев је права рапсодија укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora
  • 4 kesice vanil-šećera
  • 3 dl ulja
  • 200 g mlevenih oraha
  • 850 g borovnica
  • 3 kašike prezli
  • 1 dl kisele pavlake
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 3 žumanca

Za posipanje:

  • 4 kašike prah-šećera

Priprema:
Tri kore premažite uljem, a na treću koru ravnomerno rasporedite mlevene orahe i borovnice koje ste prethodno posuli šećerom. Zatim sipajte prezle, vanil-šećer i uvijte pitu. Tako napraviti 3 štrudle i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Potom svaku štrudlu premažite mešavinom pavlake, žumanaca i cimeta. Vratite u rernu da se zapeče nekih 15 minuta. Pre služenja pitu pospite prah-šećerom.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

LETOVANJE U GRČKOJ SE PRETVORILO U DRAMU ZA MAJKU IZ SRBIJE: Jedno dete joj hospitalizovano u Solunu, drugo ostalo samo u Neos Marmarasu