PIVSKI HLEB: Bez kvasca, mešanja i narastanja, a savršeno mekan

Jovana Vasić

11. 03. 2025. u 07:00

Tajna prozračnog i mekog pivskog hleba krije se u pravoj kombinaciji piva i maslaca koji treba otopiti i njime preliti hleb.

ПИВСКИ ХЛЕБ: Без квасца, мешања и нарастања, а савршено мекан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 360 g glatkog brašna
  • 5 kašika šećera
  • 70 g maslaca istopljenog
  • 360 ml piva
  • 1 prašaka za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je hleb pečen u sredini. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASMEJALA SVE DO SUZA: Sabalenka dobila najčudnije pitanje, evo kakav je odgovor usledio (VIDEO)