IDEALNI ZA DORUČAK: Pužići sa kačkavaljem, fenomenalni i sočni
Jednostavni, mekani i preukusni pužići idealni su u svakom momentu, sigurni smo da ćete ih obožavati.

Foto: Profimedia
Sastojci:
za testo:
- Brašno 500 g
- Suvi kvasac 1 kesica
- Topla voda 250 ml
- Šećer 1 kašičica
- So 1 kašičica
- Ulje 50 ml
za fil:
- Kačkavalj 100 g
- Beli luk 3-4 čena
- Puter ili margarin 50 g
- Suvi peršun po želji
- So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira i smesa ne postane penasta. Dodajte ulje, so i postepeno dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Prebacite testo na blago pobrašnjenu površinu i mesite oko 5-7 minuta dok ne postane glatko i elastično. Vratite testo u posudu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu da naraste, oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
U maloj posudi pomešajte omekšali puter ili margarin sa sitno iseckanim belim lukom, suvim peršunom (ako koristite), solju i biberom. Kada je testo naraslo, prebacite ga na blago pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Premažite testo smesom od putera i belog luka. Ravnomerno pospite narendani kačkavalj preko premazanog testa. Pažljivo urolajte testo u čvrstu rolnu, počevši od duže strane. Isecite rolnu na jednake komade debljine oko 2-3 cm.
Poređajte pužiće u podmazan pleh, ostavljajući malo prostora između njih. Pokrijte pleh čistom kuhinjskom krpom i ostavite da pužići narastu još 20-30 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Pecite pužiće 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PECIVO SA OVASOM I TIKVICAMA: Sadrži sve što vam je potrebno za dobar početak dana
05. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ZA DORUČAK PROBAJTE NORVEŠKE UŠTIPKE: Prave se munjevitom brzinom, od samo 5 sastojaka
28. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

NISU ZDRAVE ZA SVE: Ko ne bi smeo da jede sardine
NUTRICIONISTI naglašavaju koliko je sardina korisna za zdravlje i da bi bilo dobro da se barem 2 puta nedeljno nađe na trpezi.
11. 03. 2025. u 13:33
Komentari (0)