PECIVO PO MERI SVIH UKUĆANA: Pužići sa sirom, savršen topli i mirisni doručak

Новости онлине

28. 03. 2025. u 07:00

Domaći pužići sa sirom su mekani i vazdušasti, idealni za doručak ili večeru.

ПЕЦИВО ПО МЕРИ СВИХ УКУЋАНА: Пужићи са сиром, савршен топли и мирисни доручак

foto:prt scr / instagram / canva / zelihanintatlituzlutarifleri

Sastojci:

  • 400 ml toplog mleka
  • 120 ml ulja
  • 10 g kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1,4 kg brašna

Za podmazivanje testa:

  • 100 g putera
  • Za fil:
  • 100 g belog sira

Za premaz:

  • 1 žumance
  • 1 kašičica mleka
  • Susam

Priprema:

Kako biste napravili ovo pecivo, prvo pomešajte sve sastojke za testo i mesite ga. Nakon toga, podelite testo na dva dela, bez čekanja. Razvaljajte ih na tanko oklagijom i premažite svaki komad uljem, preklopite kao kovertu i opet premažite uljem. Složite tako savijeno testo na tanjir, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta u frižideru.

Nakon toga ponovo razvaljajte testo, premažite belim sirom, i razmažite ga, pa nožem za picu svaki komad testa isecite na trake. Svaku traku urolajte i složite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite pužiće žumancem razmućenim u mleku, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJLI NA NASTUPU POLOMILI ZUB: Taj bol ne mogu da opišem