PECIVO PO MERI SVIH UKUĆANA: Pužići sa sirom, savršen topli i mirisni doručak
Domaći pužići sa sirom su mekani i vazdušasti, idealni za doručak ili večeru.

foto:prt scr / instagram / canva / zelihanintatlituzlutarifleri
Sastojci:
- 400 ml toplog mleka
- 120 ml ulja
- 10 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1,4 kg brašna
Za podmazivanje testa:
- 100 g putera
- Za fil:
- 100 g belog sira
Za premaz:
- 1 žumance
- 1 kašičica mleka
- Susam
Priprema:
Kako biste napravili ovo pecivo, prvo pomešajte sve sastojke za testo i mesite ga. Nakon toga, podelite testo na dva dela, bez čekanja. Razvaljajte ih na tanko oklagijom i premažite svaki komad uljem, preklopite kao kovertu i opet premažite uljem. Složite tako savijeno testo na tanjir, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta u frižideru.
Nakon toga ponovo razvaljajte testo, premažite belim sirom, i razmažite ga, pa nožem za picu svaki komad testa isecite na trake. Svaku traku urolajte i složite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite pužiće žumancem razmućenim u mleku, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PECIVO SA OVASOM I TIKVICAMA: Sadrži sve što vam je potrebno za dobar početak dana
05. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

HRSKAVI UŠTIPCI SA LUKOM I ŠEĆERCEM: Isprobajte nešto novo, idealni za svaku priliku
27. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)