PITA OD PALAČINKI I SIRA: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti ukusom

Новости онлине

09. 04. 2025. u 07:00

Palačinkama retko ko može da odoli, ali verovatno da ih niste često, a ni mnogo jeli u obliku pite, zato isprobajte ovaj recept.

ПИТА ОД ПАЛАЧИНКИ И СИРА: Прави специјалитет који ће вас одушевити укусом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • palačinke 8
  • sir 150 g
  • pavlaka 200 g
  • 1 jaje
  • so 1 prstohvat

Za preliv:

  • 1 jaje
  • jogurt 200 ml
  • voda 50 ml
  • ulje nekoliko kašika

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni. Sir izgnječiti viljuškom, pa dodati pavlaku, jaje, so i sve sjediniti. Stavljati po jednu punu kašiku na svaku palačinku i zavijati tako što ćete preklopite palačinku na tri jednaka dela vodoravno i dobićete deblju štraftu. Zatim ivice preklopite ka unutra, opet na trećinu i dobićete kvadrat. Isto uradite sa svim palačinkama.

Poslagati sve napunjene palačinke u dublji pleh podmazan uljem, zatim izmešati sve sastojke za preliv, pa tom smesom preliti palačinke. Staviti da se peku dok ne porumene, oko 20 minuta.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FIFA POMAŽE SRBIJI! Albanija u šoku