PITA OD PALAČINKI I SIRA: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti ukusom
Palačinkama retko ko može da odoli, ali verovatno da ih niste često, a ni mnogo jeli u obliku pite, zato isprobajte ovaj recept.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- palačinke 8
- sir 150 g
- pavlaka 200 g
- 1 jaje
- so 1 prstohvat
Za preliv:
- 1 jaje
- jogurt 200 ml
- voda 50 ml
- ulje nekoliko kašika
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni. Sir izgnječiti viljuškom, pa dodati pavlaku, jaje, so i sve sjediniti. Stavljati po jednu punu kašiku na svaku palačinku i zavijati tako što ćete preklopite palačinku na tri jednaka dela vodoravno i dobićete deblju štraftu. Zatim ivice preklopite ka unutra, opet na trećinu i dobićete kvadrat. Isto uradite sa svim palačinkama.
Poslagati sve napunjene palačinke u dublji pleh podmazan uljem, zatim izmešati sve sastojke za preliv, pa tom smesom preliti palačinke. Staviti da se peku dok ne porumene, oko 20 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava
27. 03. 2025. u 07:00

SLANA GRIZ PITA SA SIROM: Recept koji ćete praviti iznova i iznova (VIDEO)
26. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

NAJUKUSNIJA PITA SA SPANAĆEM: Gotova je za 10 minuta, idealna za doručak, ili večeru (VIDEO)
17. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ČIZBURGER PITA: Slasna i sočna, oduševiće i one izbirljive
12. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)