SLANI ROLAT SA SIROM I GRIZOM: Recept za domaće pecivo koji mora da ima svaka kuća
Ako imate pri ruci pakovanje kora za pitu, nećete odoleti i napravićete slasni domaći rolat sa sirom i grizom čim pročitate recept.

Foto: Shutterstock
Uz hladan jogurt je jednostavno neodoljiv, a danima će biti i sočan i svež, pa ćete dugo moći da uživate u njemu... naravno, ako odolite da ga ne pojedete odmah.
Sastojci:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 350 g sira
- so po ukusu
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte soli u skladu s tim koliko je slan sir.
Postepeno dodajte jogurt, pa odmah i griz, zatim ulje i prašak za pecivo i sjedinite.
Podelite smesu na dva jednaka dela, a podelite i pakovanje kora.
Stavite koru, namažite filom, pa tako sve dok ne potrošite tu polovinu kora. Na poslednju stavite fil, razmažite, pa pospite polovinu pripremljenog sira.
Urolajte u čvrst rolat i stavite u pleh obložen pek-papirom.
Isto ponovite s drugom polovinom sastojaka, za drugi rolat.
Premažite rolat ostatkom smese od jaja i griza, pa pospite susamom i semenkama lana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju bakarnu boju.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)