PITA SA SIROM: Uživanje u svakom zalogaju

Новости онлине

26. 04. 2025. u 07:00

Sirnica je mnogima omiljena, pravi se brzo i idealna je i za doručak i za večeru.

ПИТА СА СИРОМ: Уживање у сваком залогају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Kore za pitu 500 g
  • Sveži sir 500 g
  • Jaja 3 komada
  • Jogurt 200 ml
  • Ulje 100 ml
  • Prašak za pecivo 1
  • So po ukusu
  • Mineralna voda 100 ml

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte sir, jaja, jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na radnu površinu stavite jednu koru za pitu i premažite je pripremljenom smesom. Preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite smesom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Ako želite, možete kore slagati u slojevima u pleh, a ne u rolate. Kada ste složili sve kore i fil, prelijte pitu sa 100 ml mineralne vode. Ovo će piti dati dodatnu sočnost. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada je pita pečena, ostavite je da se malo ohladi, a zatim je narežite na komade i poslužite. Uživajte u svojoj najsočnijoj piti sa sirom!

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE MOJ RAJ: Neda Ukraden odlučila gde će provesti svoje poslednje dane