PRŽENI ŠTAPIĆI SA ŠUNKOM I SIROM: Pravo malo zadovoljstvo koje se sprema brzo i jednostavno, a nestaje još brže
Ovi prženi štapići sa šunkom i sirom su mekani iznutra, hrskavi spolja i savršeni za doručak, užinu ili druženje. Nema kvasca, nema čekanja da naraste – samo zamutite, razvučete i pržite.

foto Printscreen youtube
Sastojci:
- 250 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 400 g brašna
- 100 g šunke (narendane)
- 100 g kačkavalja (narendanog)
- Malo svežeg peršuna (sitno seckanog)
- Ulje za prženje (količina po potrebi)
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte jogurt, jaja, so. Dodajte kačkavalj, šunku i peršun. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i zamesite testo. Razvucite testo na blago pobrašnjenoj površini na debljinu oko 1 cm i isecite štapiće.
Pržite ih u ulju, zagrejanom na srednje jakoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
(stvarukusa)
Preporučujemo

HRSKAVI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM: Savršeno idu uz razna jela, a i sama po sebi su svojevrsni specijalitet
04. 03. 2025. u 08:00Jovana Vasić

LISNATE ROLNICE SA SPANAĆEM I SIROM: Hrskave, punjene i gotove za 20 minuta
29. 04. 2025. u 07:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)