"KRALJICA LETA" - GOTOVA U TRI KORAKA, A TRAŽIĆETE JOŠ: Pita s tikvicama
ODLIČAN recept - priprema traje nekoliko minuta, a toliko je sočna da ćete sigurno poželeti ponovo da je pripremite.

Foto: Printskrin Youtube/ SOS Kitchen
Pohovane, na roštilju, u salatama i musakama, u rižotu i palačinkama...
Sastojci:
* paket gotovih kora za pite i savijače
* 350 g tikvica
* 200 g posnog sira
* 200 g feta sira
* 3 jaja
* 250 ml grčkog jogurta
* 1 kašika seckanog peršuna
* 2 češnja belog luka
* 2 kašike griza
* mešavina 2 dl ulja + 2 dl mleka
* so, biber

Foto: Printskrin Youtube/ SOS Kitchen
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Gotove kore urolajte u roladu pa ih isecite na trakice, a tikvice naribajte, posolite i ostavite sa strane dok pripremate ostale sastojke.
2. U duboku posudu pomešajte sve ostale sastojke kako biste dobili kompaktnu smesu. Dodajte naribane i oceđene tikvice te trakice kora za pite i savijače. Sve dobro promešajte, pa izlijte u namašćeni pleh.
3. Pecite oko pola sata, odnosno dok pita ne postane čvrsta i rumena.
4. Odlična je topla ili hladna, a savršeno se slaže uz jogurt.
Prijatno! 👌
(Super Žena/B 92)
Preporučujemo

IDEALNA ZA DORUČAK, UŽINU, ILI PONETI NA POSAO: Pita sa seckanim korama i jogurtom
28. 05. 2025. u 07:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)