KESADILJE SA GOVEDINOM I SIROM: Recept za hrskav i kremast obrok
HRSKAVA tortilja, sočna govedina i topljeni slojevi sira – savršen obrok za svaki dan! Brzo se priprema, a dodaci poput pavlake, salse ili avokada ga čine još ukusnijim.

FOTO: Novosti
Sastojci (za 4 kesadilje):
- 250 gr mlevene govedine
- 1/4 čaše seckanog crnog luka
- 2 čena belog luka, mlevena
- 1/2 kašičice čili praha
- 1/2 kašičice kima
- 1/4 kašičice paprike
- So i biber
- 50 gr rendanog čedar sira
- 50 gr rendane mocarele
- 4 srednje tortilje
- 1 kašika putera ili ulja za prženje
Dodaci po želji: pavlaka, salsa, guakamole.
Priprema:
Fil: Mlevenu govedinu pržite dok ne porumeni. Dodajte luk i beli luk, dinstajte. Umešajte začine, pržite još 1–2 minuta.
Slaganje: Tortilju pospite sirom, dodajte govedinu, pa još sira. Presavijte na pola.
Prženje: Zagrejte tiganj sa puterom ili uljem. Kesadilju pržite dok ne porumeni i postane hrskava, lagano pritiskajući da se slojevi sira rastope.
Serviranje: Isecite na kriške i poslužite toplo sa odabranim dodacima.
Prijatno!

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Ogroman leš misterioznog bića isplivao na poznatu plažu, svi se pitaju ŠTA JE TO? (FOTO)
LEŠ tajanstvenog i ogromnog stvorenja isplivao je na popularnu plažu Kefn Sidan na jugu Velsa i iznenadio lokalne stanovnike i turiste, javlja San.
04. 09. 2025. u 18:31
Komentari (0)