CARSKE PROJICE OD KUKURUZNOG BRAŠNA: Savršene za doručak, večeru ili kao predjelo kada dolaze gosti

Milena Tomasevic

29. 09. 2025. u 16:30

Hrskave spolja, mekane iznutra i pune ukusa – ove carske projice od kukuruznog brašna sa pečenicom, slaninicom i kiselim krastavcima pravi su delikates za svaki sto. Brzo se spremaju, a toliko su ukusne da nestaju za tren oka.

ЦАРСКЕ ПРОЈИЦЕ ОД КУКУРУЗНОГ БРАШНА: Савршене за доручак, вечеру или као предјело када долазе гости

FOTO: Novosti

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 1/2 šolje ulja (može i malo manje)
  • 1,5 šolja jogurta
  • 1 šolja belog kukuruznog brašna
  • 1 šolja belog pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 130 gr sira
  • 80 gr pečenice
  • 50 gr slaninice
  • 130 gr kiselih krastavaca
  • So, biber i začini po ukusu

Priprema:

Pomešati jaja, ulje i jogurt. Dodati kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo. Dodati sitno iseckanu pečenicu, slaninicu, kisele krastavce i sir. Dodati origao i malo belog luka u prahu.  Sipati u kalupe za mafine. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok projice ne dobiju zlatno-braon boju.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub