BRZE GURMANSKE PICE NA TOST HLEBU: Idealan zalogaj za svako doba dana
Ako vam treba nešto brzo, ukusno i zasitno – a pri tom imate samo par sastojaka u frižideru – ovaj recept za brze pice na tost hlebu će vam dobro doći! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je pravi mali topli sendvič sa bogatim ukusima koji podseća na domaću picu. Savršen je za doručak, večeru ili brzinski obrok kada vam naiđu iznenada gosti.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 12 kriški tost hleba
- 250 ml pavlake
- 2 veća paradajza
- so i biber po ukusu
- oko 150 gr čajne kobasice, šunke ili suhomesnatog po želji
- 200 gr rendane gaude
- origano
- malo seckanih maslina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200°C. Tost hleb premažite pavlakom. Paradajz isecite na tanke kolutove i poređajte preko pavlake. Posolite i pobiberite. Tost ubacite u rernu na 5–7 minuta da se paradajz malo zapeče. Dodajte šunku, kobasicu ili drugo suhomesnato po želji, pa vratite u rernu još 5 minuta. Na kraju stavite po krišku sira, pospite origanom, stavite malo seckanih maslina preko i zapecite dok se sir lepo ne rastopi (još 5 minuta).
Poslužite toplo. Prijatno!
Preporučujemo
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)