PILEĆI ROLAT SA AJVAROM: Neodoljiva kombinacija ukusa!

Milena Tomasevic

01. 11. 2025. u 13:25

Ukoliko želite da pripremite predjelo koje će oduševiti i one najprobirljivije, ovaj pileći rolat sa ajvarom je pravi izbor! Nežna kora sa blagim mirisom ajvara i punjenje od piletine, kiselih krastavaca i kajmaka prave savršenu kombinaciju ukusa. Lagan, sočan i dekorativan, ovaj rolat će postati hit svakog stola — bilo da je praznik, slavlje ili nedeljni ručak.

ПИЛЕЋИ РОЛАТ СА АЈВАРОМ: Неодољива комбинација укуса!

FOTO: Novosti

Sastojci

Za koru
  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika jogurta
  • 30 gr istopljenog margarina ili 5 kašika ulja
  • ½ kesice praška za pecivo
  • malo soli
  • 4 kašike ajvara

Za fil

  • 350 gr pilećeg belog mesa
  • 5 kiselih krastavaca
  • 4 kašike pavlake
  • 4 kašike majoneza 
  • 100 gr susama
  • 100 gr kačkavalja 
  • malo soli i začina po želji

Priprema fila

Pileći file skuvajte i izblendirajte. Susam kratko propržite na suvom tiganju. Kisele krastavčiće sitno iseckajte. U činiji sjedinite piletinu, susam, krastavčiće, narendan kačkavalj, pavlaku, majonez i začine. Dobro izmešajte da se dobije ujednačena smesa.

Priprema kore

Belanca odvojite od žumanaca i posebno ih umutite u čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa brašnom, jogurtom, maslacem, praškom za pecivo, solju i ajvarom. U smesu sa žumancima lagano, kašikom, umešajte umućena belanca. Sipajte smesu na pek papir u veliki pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 15–20 minuta, dok kora ne dobije blagu zlatnu boju. Vruću koru prebacite na vlažnu krpu, pažljivo je uvijte u rolat i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, odmotajte, premažite pripremljenim filom i ponovo uvijte u rolat. Umotajte u foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UZ OVAJ KREDITNI KALKULATOR LAKO IZRAČUNAJTE RATU KREDITA I UKUPAN IZNOS ZA OTPLATU