ROLNICE OD LISNATOG TESTA SA KOBASICOM, JAJIMA I SIROM: Savršen doručak za početak dana

Milena Tomasevic

04. 11. 2025. u 13:16

Hrskave spolja, mekane iznutra, pune ukusa i mirisa! Ove rolnice od lisnatog testa kombinuju klasične ukuse jaja, kobasice i rastopljenog sira u jednom jednostavnom i izdašnom jelu. Spremaju se brzo, mogu se pripremiti unapred i čak zamrznuti za kasnije pečenje.

РОЛНИЦЕ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА КОБАСИЦОМ, ЈАЈИМА И СИРОМ: Савршен доручак за почетак дана

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 list lisnatog testa  
  • 3–4 kobasice  
  • 3 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 šolje rendanog čedar sira
  • 1/4 šolje mocarele  
  • 1 kašika putera
  • so i biber, po ukusu
  • 1 jaje (za premazivanje)

Priprema:


U činiji umutite jaja, mleko, so i biber. Zagrejte puter u tiganju na srednje slaboj vatri i mutite jaja dok se ne stegnu, ali ostanu blago mekana. Ostavite sa strane da se prohlade.
Ukoliko koristite sirove kobasice, ispecite ih dok ne porumene i budu potpuno gotove. Ostavite da se prohlade, pa isecite na komade veličine zalogaja.
Zagrejte rernu na 200°C. Razvaljajte lisnato testo u pravougaonik i isecite ga na 3–4 dela, u zavisnosti od veličine rolnice koju želite. Na svaki komad stavite malo kajgane, kobasice i sira. Čvrsto uvijte kao burito, blago uvlačeći ivice da se zatvore. Poređajte rolnice na pleh obložen papirom za pečenje, šavom nadole. Umutite jedno jaje i premažite površinu testa radi zlatne, sjajne korice. Pecite 18–22 minuta, dok ne narastu i ne porumene.

Dodatni predlozi:

Dodajte dinstani luk, paprike, spanać ili pečurke za puniji ukus. Za ljubitelje pikantnog ukusa, premažite senfom ili ljutim sosom pre uvijanja.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE NA GRADILIŠTU KOD DOBANOVACA