BRUSKETE SA BURATOM I BOSILJKOM: Zalogaj koji osvežava i osvaja!
HRSKAVI tost, sočni čeri paradajz i raskošno kremasta burata, uz mirisne listiće bosiljka — ova brusketa donosi pravi duh Mediterana, a priprema se za svega nekoliko minuta.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1 baget, isečen na kriške
- 200 gr čeri paradajza
- 1 burata
- 1 kašika maslinovog ulja
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Pripremite baget
Kriške bageta rasporedite na pleh i kratko prepecite u rerni ili na tiganju dok ne dobiju zlatnu, hrskavu površinu.
2. Marinirajte paradajz
Čeri paradajz iseckajte na polovine ili četvrtine. Dodajte maslinovo ulje, so i biber, pa lagano promešajte da se ukusi ravnomerno rasporede.
3. Sastavite bruskete
Na svaku prepečenu krišku kašikom nanesite marinirani paradajz.
4. Dodajte buratu i bosiljak
Razdvojte buratu na delove i stavite po malo na svaku brusketu. Završite sveže kidajući listiće bosiljka preko vrha.
Uživajte!
Preporučujemo
RAŽNjIĆI SA FETOM I KRASTAVCEM: Svežina Mediterana u jednom zalogaju
30. 11. 2025. u 07:00
POSNA SALATA SA PEČENOM PAPRIKOM: Kremasta, ukusna i osvežavajuća!
05. 11. 2025. u 10:30
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)