BRUSKETE SA BURATOM I BOSILJKOM: Zalogaj koji osvežava i osvaja!

Milena Tomasevic

03. 12. 2025. u 13:30

HRSKAVI tost, sočni čeri paradajz i raskošno kremasta burata, uz mirisne listiće bosiljka — ova brusketa donosi pravi duh Mediterana, a priprema se za svega nekoliko minuta.

БРУСКЕТЕ СА БУРАТОМ И БОСИЉКОМ: Залогај који освежава и осваја!

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 baget, isečen na kriške
  • 200 gr čeri paradajza
  • 1 burata
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • so i biber po ukusu

Priprema:

1. Pripremite baget

Kriške bageta rasporedite na pleh i kratko prepecite u rerni ili na tiganju dok ne dobiju zlatnu, hrskavu površinu.

2. Marinirajte paradajz

Čeri paradajz iseckajte na polovine ili četvrtine. Dodajte maslinovo ulje, so i biber, pa lagano promešajte da se ukusi ravnomerno rasporede.

3. Sastavite bruskete

Na svaku prepečenu krišku kašikom nanesite marinirani paradajz.

4. Dodajte buratu i bosiljak

Razdvojte buratu na delove i stavite po malo na svaku brusketu. Završite sveže kidajući listiće bosiljka preko vrha.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTINOV ROĐAK TEŠKO POVREĐEN: Bizarna nesreća na zaleđenoj reci, član moćne mafijaške porodice stradao (VIDEO)