POSNI SPIRALNI ŠTAPIĆI: Recept za brzo i jednostavno posno predjelo
UKOLIKO tražite jednostavnu, brzu i neverovatno ukusnu posnu grickalicu, ove hrskave spirale sa susamom, lanom i mirisnom alevom paprikom biće pravi hit na vašoj trpezi.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2 dl belog vina
- 2 dl ulja
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 500 gr brašna
Za posipanje:
- oko 100 gr susama i lana ili maka po želji
- aleva paprika
Priprema:
Zamesiti testo od svih navedenih sastojaka. Podelite testo na 2 dela. Na pek papiru razvucite prvi deo testa oklagijom u pravougaoni oblik. Pospite alevom paprikom. Premažite testo vodom i ravnomerno rasporedite susam po površini.
Oklagijom lagano pređite preko testa da se susam zalepi. Prekrijte testo drugim listom pek papira i prevrnite ga, tako da gornja strana bude okrenuta nadole.
Skinite pek papir, premažite vodom i obilno nanesite lan ili mak po želji. Ponovo oklagijom utisnite lan u testo.
Isecite testo na trake širine oko 1 cm. Svaku traku uvrnite u spiralu tako što jedan kraj uvijate na jednu stranu, a drugi kraj u suprotnu.
Poređajte spirale u pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
Uživajte!
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
NEMA DOVOLjNO NAFTE: Prestonica i zapad države BEZ STRUJE - milioni u mraku! Kolaps elektro-mreže u Kubi
MNOGI stanovnici ove države svakodnevno se suočavaju sa nestankom struje koji traje 20 sati ili duže.
03. 12. 2025. u 20:26
Komentari (0)