HRSKAVE BRUSKETE IZ RERNE: Jednostavno i neodoljivo ukusno!

Milena Tomasevic

24. 12. 2025. u 19:00

KADA vam je potreban brz, a ukusan obrok ili toplo predjelo, bruskete iz rerne su uvek pravi izbor. Sa nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda, dobija se mekana unutrašnjost i zlatno-pečena kora koja osvaja na prvi zalogaj.

ХРСКАВЕ БРУСКЕТЕ ИЗ РЕРНЕ: Једноставно и неодољиво укусно!

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • kriške hleba
  • 3 jaja
  • malo više od 1/2 šolje mleka
  • malo više od 1/2 šolje biljnog ulja
  • prstohvat soli

Za preliv:

  • beli sir (izmrvljen)
  • rendani čedar sir ili mocarela
  • papričice u ljuspicama (po ukusu)
  • sitno seckani peršun

Priprema:

U činiji umutite jaja, mleko, biljno ulje i so. Kriške hleba umočite u smesu i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite izmrvljenim belim sirom, rendanim čedarom ili mocarelom, papričicama u ljuspicama i peršunom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C (gornji i donji grejač) dok ne dobiju zlatnu boju.

Savet:

Bruskete možete obogatiti maslinama, šunkom ili pečurkama, u zavisnosti od toga da li ih služite kao predjelo ili glavni obrok.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAGEDIJA MU JE PROMENILA ŽIVOT: Tramp otkrio zašto nikada u životu nije okusio ALKOHOL