CELOG ŽIVOTA SMO MLEVENO MESO SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN: Kuvarica otkrila trikove koji svako jelo dižu na viši nivo

Novosti online

05. 09. 2023. u 13:14

Poznata kuvarica otkrila na koji način se priprema mleveno meso. Trikovi koje je ona otkrila učiniće jelo ukusnijim.

ЦЕЛОГ ЖИВОТА СМО МЛЕВЕНО МЕСО СПРЕМАЛИ НА ПОГРЕШАН НАЧИН: Куварица открила трикове који свако јело дижу на виши ниво

Foto: Jutjub/Printskrin/ Chef Mel The Happy Chef

Kuvarica Mel Alafaci ima svoj Jutjub kanal koji je prepun saveta i trikova za kuvanje. Ovog puta ona je podelila nekoliko korisnih saveta za spremanje mlevenog mesa.

Saveti koje je ona pokazala suprotnost su ustaljenom načinu spremanja mlevenog mesa. Naime, ona tvrdi da prvo treba staviti meso u zagrejan tiganj, bez ulja.

Prema njenim instrukcijama, meso ne treba mešati odmah, već tek kada dobije braon boju i zamiriše na roštilj. Za mešanje i razbijanje grudvica mlevenog mesa treba isključivo koristiti plastiču spatulu umesto drvene.
Ona tvrdi da ukoliko se meso pripremi na takav način, neće biti potrebe za korišćenjem sosa da bi meso bilo ukusno.

Ona je podelila i neke savete za spremanje bolonjeza koje svi neretko prave. Za pripremu ovog sosa potrebne su sledeće namirnice:

  • mleveno meso
  • crni luk
  • beli luk
  • origano ili majčina dušica
  • šargarepa
  • stabljika celera
  • muskatni oraščić
  • maslinovo ulje
  • goveđi temeljac u prahu
  • seckani paradajz
  • pasta

U zagrejan tiganj dodati meso i ne mešati ga dok ne porumeni. Počnite tako što ćete zagrejati tiganj, a zatim dodajte mleveno meso i ne mešajte dok ne porumeni. "Znam da ste zabrinuti da ne zagori, ali pustite da mleveno meso porumeni", rekla je ona.

Kada meso dovoljno porumeni, promešati ga plastičnom spatulom, a zatim dodati iseckan crni i beli luk. "Trebalo bi da ima dovoljno ulja iz mlevenog mesa. Ako ne, dodajte maslinovo ulje" istakla je.

Zatim dodati začinsko bilje, muskatni oraščić, temeljac u prahu, narendanu šargarepu i promešati. Na kraju dodati seckani paradajz, povrće i pastu. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao