CELOG ŽIVOTA SMO MLEVENO MESO SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN: Kuvarica otkrila trikove koji svako jelo dižu na viši nivo
Poznata kuvarica otkrila na koji način se priprema mleveno meso. Trikovi koje je ona otkrila učiniće jelo ukusnijim.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Chef Mel The Happy Chef
Kuvarica Mel Alafaci ima svoj Jutjub kanal koji je prepun saveta i trikova za kuvanje. Ovog puta ona je podelila nekoliko korisnih saveta za spremanje mlevenog mesa.
Saveti koje je ona pokazala suprotnost su ustaljenom načinu spremanja mlevenog mesa. Naime, ona tvrdi da prvo treba staviti meso u zagrejan tiganj, bez ulja.
Prema njenim instrukcijama, meso ne treba mešati odmah, već tek kada dobije braon boju i zamiriše na roštilj. Za mešanje i razbijanje grudvica mlevenog mesa treba isključivo koristiti plastiču spatulu umesto drvene.
Ona tvrdi da ukoliko se meso pripremi na takav način, neće biti potrebe za korišćenjem sosa da bi meso bilo ukusno.
Ona je podelila i neke savete za spremanje bolonjeza koje svi neretko prave. Za pripremu ovog sosa potrebne su sledeće namirnice:
- mleveno meso
- crni luk
- beli luk
- origano ili majčina dušica
- šargarepa
- stabljika celera
- muskatni oraščić
- maslinovo ulje
- goveđi temeljac u prahu
- seckani paradajz
- pasta
U zagrejan tiganj dodati meso i ne mešati ga dok ne porumeni. Počnite tako što ćete zagrejati tiganj, a zatim dodajte mleveno meso i ne mešajte dok ne porumeni. "Znam da ste zabrinuti da ne zagori, ali pustite da mleveno meso porumeni", rekla je ona.
Kada meso dovoljno porumeni, promešati ga plastičnom spatulom, a zatim dodati iseckan crni i beli luk. "Trebalo bi da ima dovoljno ulja iz mlevenog mesa. Ako ne, dodajte maslinovo ulje" istakla je.
Zatim dodati začinsko bilje, muskatni oraščić, temeljac u prahu, narendanu šargarepu i promešati. Na kraju dodati seckani paradajz, povrće i pastu. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)