ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako

Новости онлајн

07. 09. 2023. u 19:00

ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!

ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА СУВИМ ВРАТОМ - ПРЕУКУСНА ВЕЧЕРА: Праве се брзо - смажу се лако

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina's kitchen

Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.

Malo uradite vi, malo rerna.

Sastojci:

  • 400 g makarona
  • 100 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • glavica crnog luka
  • 200 g suvog vrata
  • 5 kašika ulja
  • biozačin
  • so, biber

Priprema:

1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.

2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.

4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.

5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

OSVOJI KARTE ZA EVROBASKET 2025 i navijaj svim srcem za Srbiju