ZA LJUBITELJE PAŠTETE: Prepečen hleb sa namazom od graška - Kada probate ovu kombinaciju, nećete moći da odolite

Novosti online

30. 11. 2023. u 07:00

IAKO možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.

ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПАШТЕТЕ: Препечен хлеб са намазом од грашка - Када пробате ову комбинацију, нећете моћи да одолите

Foto Shutterstock

Sastojci:

za 4 osobe

* 260 g graška
* 2 kašike naseckanog peršunovog lista
* 1 kašika naseckanog svežeg vlašca
* 1 manji čenj belog luka
* ½ limuna (izrendana kora i oceđen sok)
* 100 g sira
* pola kašikice vegete
* crni biber
* 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 4-8 kriški hleba ( tostirani)
* 4-8 meko kuvanih jaja

Priprema:

Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu.

U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlašac, naseckani beli luk, narendanu koricu i kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mleveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.

Na tostirano parče hleba nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.

Savet

Konzervu graška prvo malo otvorite da ocedite tečnost, a zatim otvorite do kraja. 

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!