BRZA VEČERA KOJA SE DOPADA BAŠ SVIMA: Špagete s pavlakom i belim lukom

Novosti online

03. 02. 2024. u 15:00

BELI luk jelu daje fenomenalan šmek, stoga napravite nezaboravne špagete za kratko vreme.

БРЗА ВЕЧЕРА КОЈА СЕ ДОПАДА БАШ СВИМА: Шпагете с павлаком и белим луком

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 250 g špageta
* 100 ml pavlake za kuvanje
* 1 l vode
* 8 čenova belog luka
* 3 supene kašike maslinovog ulja
* so, biber
* 100 g rendanog parmezana
* malo svežeg peršuna

Priprema:

1. U tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte iseckan beli luk. Pržite na tihoj vatri dok luk ne omekša (ne sme da postane smeđ).

2. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber i često promešajte dok masa ne postane gusta.

3. U šerpu sipajte vodu, posolite i dodajte kašiku ulja. Kad prokuva, dodajte špagete i skuvajte ih.

4. Gotovu testeninu servirajte u tanjire, prelijte sosom, pospite naribanim parmezanom i ukrasite peršunom.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju