BRZA VEČERA KOJA SE DOPADA BAŠ SVIMA: Špagete s pavlakom i belim lukom
BELI luk jelu daje fenomenalan šmek, stoga napravite nezaboravne špagete za kratko vreme.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 250 g špageta
* 100 ml pavlake za kuvanje
* 1 l vode
* 8 čenova belog luka
* 3 supene kašike maslinovog ulja
* so, biber
* 100 g rendanog parmezana
* malo svežeg peršuna
Priprema:
1. U tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte iseckan beli luk. Pržite na tihoj vatri dok luk ne omekša (ne sme da postane smeđ).
2. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber i često promešajte dok masa ne postane gusta.
3. U šerpu sipajte vodu, posolite i dodajte kašiku ulja. Kad prokuva, dodajte špagete i skuvajte ih.
4. Gotovu testeninu servirajte u tanjire, prelijte sosom, pospite naribanim parmezanom i ukrasite peršunom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO)
31. 01. 2024. u 17:30

IDEALAN TOPLI KOLAČ ZA HLADNE DANE: Savršeno mirisne američke pitice sa jabukama
01. 02. 2024. u 08:00

BRZO SE PRIPREMA, A JOŠ BRŽE NESTANE SA TACNE: Čokoladna keks salama
01. 02. 2024. u 10:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)