BRUSKETI SA POVRĆEM BEZ UKLJUČIVANJA RERNE: Lagana večera koja ne goji, a sprema se za 3 minuta
RECEPT za večeru, da prste poližete. Posle silnih praznika koji su iza nas, potrebna nam je i laganija hrana. Naravno, ukoliko je moguće spremiti je bez uključivanja šporeta, to je još jedan veliki plus.

Foto Shutterstock
Brusketi su idealni kao lagano predjelo ili večera. Na prepečeni hleb možete staviti bilo koje dodatke.
Ova kombinacija je prilično dijetalna, jer od ugljenih hidrata ide samo hleb, ali kriška prepečenog, što je neuporedivo manje kalorično od običnog hleba, svežeg.
Sastojci:
* 2 paradajza
* 100g mocarele
* 100g crnih maslina
* 1 čen belog luka
* so, biber, origano
* bosiljak • masinovo ulje
* baget ili hleb po želji
Priprema:
Hleb iseći na kriške debljine oko 1cm i tostirati u tostu ili blago propržiti na maslinovom ulju. U činiji sjediniti seckan paradajz, mocarelu, masline, so, biber, origano, bosiljak i malo maslinovog ulja. Kada je hleb gotov, čenom belog luka preći preko površine kriške, kako bi beli luk ostavio suptilnu notu svog ukusa. Kašikom staviti dodatke na hleb. Servirati na tanjiru i preliti sa malo maslinovog ulja.
* Dodatni savet:
Ukoliko koristite baget, secite kriške pod uglom, kako bi površina na koju stavljate dodatke bila veća. Pazite da parčići ne budu pretanki, kako bi mogli da izdrže sve dodatke bez lomljenja i savijanja. Beli luk, kojim ste prešli preko površine hleba, možete iseckati i dodati u smesu.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

PRILAZE MU JEDAN PO JEDAN: Joca Amsterdam iz zatvora stigao na sahranu Rutovića (VIDEO)
DA SE oprosti od Željka Rutovića stigao je i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam.
07. 04. 2025. u 13:36
Komentari (0)