RECEPT SA BELOG DVORA: Palačinke princeze Jelisavete
KADA je prvi put kročila u odaje Belog dvora, princeza Jelisaveta je tražila samo ovakve palačinke.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* jaja, 1 kom
* meko brašno, 200 g
* so, prstohvat
* mleko, 300 ml
* mineralna ili obična voda, 150 ml
* ulje, za podmazivanje tiganja
ZA FIL:
* kristal-šećer, po želji
Priprema:
U sud sipajte brašno, jaje i polovinu mleka, pa razmutite varjačom ili žicom za mućenje.
I bez miksera začas ćete dobiti glatko testo, bez grudvica. Postepeno ulijte ostatak mleka, potom i vode. Nek testo odstoji bar 15 minuta i onda pecite palačinke. Tiganj namažite uljem za svaku palačinku. Kutlačom sipajte testo u tiganj i brzo ga razlijte.
Pecite palačinku s jedne strane dok ivice ne počnu da se odvajaju, a onda odmah okrenite i s druge strane pecite 10 sekundi. Testo možete da napravite i s drugačijim odnosom mleka i vode, ali neka to zajedno bude 450 ml tečnosti. Gotove palačinke pospite kristal-šećerom, nakapajte sok od limuna, brzo urolajte i odmah poslužite.👌
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)