RECEPT SA BELOG DVORA: Palačinke princeze Jelisavete
KADA je prvi put kročila u odaje Belog dvora, princeza Jelisaveta je tražila samo ovakve palačinke.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* jaja, 1 kom
* meko brašno, 200 g
* so, prstohvat
* mleko, 300 ml
* mineralna ili obična voda, 150 ml
* ulje, za podmazivanje tiganja
ZA FIL:
* kristal-šećer, po želji
Priprema:
U sud sipajte brašno, jaje i polovinu mleka, pa razmutite varjačom ili žicom za mućenje.
I bez miksera začas ćete dobiti glatko testo, bez grudvica. Postepeno ulijte ostatak mleka, potom i vode. Nek testo odstoji bar 15 minuta i onda pecite palačinke. Tiganj namažite uljem za svaku palačinku. Kutlačom sipajte testo u tiganj i brzo ga razlijte.
Pecite palačinku s jedne strane dok ivice ne počnu da se odvajaju, a onda odmah okrenite i s druge strane pecite 10 sekundi. Testo možete da napravite i s drugačijim odnosom mleka i vode, ali neka to zajedno bude 450 ml tečnosti. Gotove palačinke pospite kristal-šećerom, nakapajte sok od limuna, brzo urolajte i odmah poslužite.👌
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)