TOPAO ZAGRLJAJ ITALIJANSKOG JELA SAVRŠEN JE ZA HLADNIJE DANE: Kremasta palenta sa šampinjonima i sirom
KREMASTA palenta sa šampinjonima i sirom je sočan, topli obrok koji ćete brzo da napravite.
Kremasta palenta je bogata sirom i uz to se pravi sa kuvanim kestenjem.
Sastojci:
* 250 g šampinjona
* 2 kašičice maslinovog ulja
* 1 čen belog luka, narezan
* 1 grančica ruzmarina, iseckani listovi
* 100 g kuvanog kestenja
* 100 ml punomasnog mleka
* 100 g palente koja se brzo kuva
* 30 g slanog putera
* 25 g parmezana, narendanog
* 100 g tvrdog sira, isečenog na male kockice
Recept za kremastu palentu sa šampinjonima i sirom:
Korak 1:
Zagrejte tiganj
Za kremastu palentu sa šampinjonima i sirom zagrejte veliki tiganj sa poklopcem na jakoj vatri. Dodajte šampinjone i pržite oko 3 minuta, uz malo mešanja, dok ne porumene i ne počnu da puštaju tečnost.
Korak 2:
Dodajte beli luk i kestenje
Smanjite temperaturu na srednju, pa dodajte ulje, beli luk, ruzmarin i kestenje. Kuvajte nekoliko minuta, mešajući, dok ne zamiriše. Dodajte kašiku vode, poklopite i sklonite sa vatre. Ostavite da se hladi 10 minuta.
Korak 3:
Skuvajte palentu
U međuvremenu sipajte mleko u šerpu sa 400 ml vode i prstohvatom soli i stavite da provri. Smanjite vatru na nisku, sipajte palentu uz mešanje, pa kuvajte 5-8 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne i odvoji od ivica tiganja. Umešajte puter, parmezan i pola sira i začinite. Pospite preostalim sirom. Začinite mešavinu pečuraka, pa je kašikom posipajte preko palente, zajedno sa sokovima koji su ostali u tiganju. Uživajte u kremastoj palenti sa šampinjonima i sirom!
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)