ZAPRŠKA BEZ KONKURENCIJE, U OVOME JE CAKA: Spremite najbolju zapršku i dobićete najukusniji pasulj!
PASULj je omiljeno jelo u mnogim domovima, naročito u zimskim danima, a da bi ispao izuzetno ukusan potrebno je napraviti pravu zapršku.
Niko ne može da ospori da je tradicionalni čorbasti pasulj preukusan, ali pasulj sa zaprškom nema konkurenciju, rekli bi mnogi. Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike. U nekim krajevima zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim se zaprška pravi bez brašna.
Prvi način pravljenja zaprške:
Brašno upržite do zlatne boje, dodajte alevu papriku i polako razredite s delom čorbe. Nakon toga, sve sipajte u pasulj i prema želji ostavite još nekoliko minuta na vatri. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo pržite dok se ne zgusne.
Drugi način pravljenja zaprške:
Prvo u potpunosti skuvajte pasulj. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, te dodajte mleveni paradajz i alevu papriku. Rešetkastom kašikom izvadite pasulj i stavite u ulje, a u isto vreme lagano pritiskajte. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, alevom paprikom i poslužuje se.
(Super Žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)