ZAPRŠKA BEZ KONKURENCIJE, U OVOME JE CAKA: Spremite najbolju zapršku i dobićete najukusniji pasulj!
PASULj je omiljeno jelo u mnogim domovima, naročito u zimskim danima, a da bi ispao izuzetno ukusan potrebno je napraviti pravu zapršku.

Foto Jutjub/Printskrin/Moja Kuhinja Tanja
Niko ne može da ospori da je tradicionalni čorbasti pasulj preukusan, ali pasulj sa zaprškom nema konkurenciju, rekli bi mnogi. Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike. U nekim krajevima zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim se zaprška pravi bez brašna.
Prvi način pravljenja zaprške:
Brašno upržite do zlatne boje, dodajte alevu papriku i polako razredite s delom čorbe. Nakon toga, sve sipajte u pasulj i prema želji ostavite još nekoliko minuta na vatri. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo pržite dok se ne zgusne.
Drugi način pravljenja zaprške:
Prvo u potpunosti skuvajte pasulj. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, te dodajte mleveni paradajz i alevu papriku. Rešetkastom kašikom izvadite pasulj i stavite u ulje, a u isto vreme lagano pritiskajte. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, alevom paprikom i poslužuje se.
(Super Žena/B 92)

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

ISTINA O BEBEKOVOM POREKLU: Demantovao pogrešne informacije
PEVAČ Željko Bebek proslavio se u bendu Bijelo dugme, a onda je nizao uspehe i u solo karijeri. On je decenijama na javnoj sceni, a malo ko zna da njegovo ime nije Željko.
25. 06. 2025. u 16:30
Komentari (0)