ZAPRŠKA BEZ KONKURENCIJE, U OVOME JE CAKA: Spremite najbolju zapršku i dobićete najukusniji pasulj!

Novosti online

10. 02. 2024. u 11:00

PASULj je omiljeno jelo u mnogim domovima, naročito u zimskim danima, a da bi ispao izuzetno ukusan potrebno je napraviti pravu zapršku.

ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!

Foto Jutjub/Printskrin/Moja Kuhinja Tanja

Niko ne može da ospori da je tradicionalni čorbasti pasulj preukusan, ali pasulj sa zaprškom nema konkurenciju, rekli bi mnogi. Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike. U nekim krajevima zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim se zaprška pravi bez brašna.


Prvi način pravljenja zaprške:

Brašno upržite do zlatne boje, dodajte alevu papriku i polako razredite s delom čorbe. Nakon toga, sve sipajte u pasulj i prema želji ostavite još nekoliko minuta na vatri. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo pržite dok se ne zgusne.

Drugi način pravljenja zaprške:


Prvo u potpunosti skuvajte pasulj. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, te dodajte mleveni paradajz i alevu papriku. Rešetkastom kašikom izvadite pasulj i stavite u ulje, a u isto vreme lagano pritiskajte. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, alevom paprikom i poslužuje se.

(Super Žena/B 92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)