BOGOVSKO JELO GOTOVO ZA 20 MINUTA: Najkremastiji rižoto
EVO dva trika za najjednostavniji i najkremastiji rižoto.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* pirinač okruglog zrna, 1 1/2 šolja
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 2 čena
* kocke za pileću supu, 2
* maslinovo ulje, 3 kašike
* belo vino, 100 ml
* parmezan, rendani 1/2 šolje
* kurkuma, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* puter, 70 g
Priprema:
Kocke za supu prelijte sa 100 ml ključale vode i mešajte da se rastvore. Potom nalijte još 1,3 litre ključale vode i promešajte bujon. Crni luk dobro usitnite i kratko ga propržite na malo zagrejanog ulja. Dodajte izgnječen beli luk, pa kratko sve mešajte i dodajte opran pirinač. Pržite na jakoj vatri uz stalno mešanje dva minuta, prelijte vinom i krčkajte dok alkohol ne ispari. Tada zalijte kutlačom supe i stalno mešajte dok pirinač ne upije supu. Ponavljajte nalivanje supom dok se ne potroši sva supa i dok pirinač ne omekša. Umešajte kurkumu, potom parmezan, pa proverite da li je dovoljno slano i po potrebi posolite. Pobiberite i dodajte maslac, pa isključite ringlu i dobro promešajte i odmah poslužite.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)